Meillekö siperiankissanpentu?

Infoa pennusta kiinnostuneelle

Tavoitteenani on kasvattaa ennenkaikkea terveitä ja hyväluonteisia kissoja perheenjäseniksi, joten kaikkien syntyvien pentujen vanhemmat on terveystestattu kattavasti ennen astutusta. Pentujen uudet omistajat saavat kopiot vanhempien testituloksista.

Pennut luovutetaan Fifeen (Kissaliittoon) rekisteröityinä, mikrosirulla tunnistusmerkittyinä, eläinlääkärin tarkastamina ja kahteen kertaan rokotettuina. Lemmikkipennut on pääsääntöisesti lisäksi varhaiskastroitu/-steriloitu ennen luovutusta. Pennut ovat luovutushetkellä vähintään 14 viikon ikäisiä.

Pennut on ruokittu monipuolisesti laadukkaalla kuiva- ja märkäruoalla. Ne ovat saaneet myös raakaruokaa. Luovutuksen yhteydessä pentu saa mukaansa pentupaketin, joka sisältää mm. kattavat kirjalliset hoito-ohjeet, penturuokaa ja leluja. Kasvattajana olen tietysti myös tukena ongelmatilanteissa koko kissan eliniän.

Kaikki pennut myydään vain ja ainoastaan sisäkissoiksi. Kissoja ei saa päästä ulkoilemaan vapaana. Kissojen kanssa on mahdollista tietysti ulkoilla, mutta sen tulee tapahtua valvotusti valjaissa tai ulkotarhassa.

Tärkeintä minulle kasvattajana on, että pentu saa turvallisen ja rakastavan kodin. Pyrin valitsemaan kodit huolella ja olen erittäin kiinnostunut, millaisen perheen jäseneksi pentua ollaan hankkimassa. Toivoisin tapaavani tulevat perheet henkilökohtaisesti ennen varauksen vahvistamista ja mielellään niin, että tuleva perhe pääsee myös tutustumaan pentuihin samalla.
Kasvattajana minua tietysti myös ilahduttaa, jos kissojen kanssa innostutaan käymään näyttelyissä. Tämä ei tietystikään ole mikään edellytys pennun ostajille. Mikäli olet kiinnostunut näyttelyistä, niin neuvon ja autan mielelläni, vaikka kädestä pitäen.

Etsin lupaaville pennuille sijoituskoteja, koska pyrin pitämään oman kotini kissamäärän sellaisena, että sekä kissoilla että ihmisillä on hyvä olla ja elää kodissamme.
Sijoituskissa tarkoittaa (tiivistetysti), että sijoituskissa tekee 1-2 pentuetta kasvattajanimelleni, jonka jälkeen kissan omistajuus siirtyy sijoituskodille. Pennut voivat syntyä joko sijoituskodissa tai emo voi tulla luokseni synnyttämään ja kasvattamaan pennut. Sijoituskoti maksaa kissasta vakuusmaksun, joka palautetaan, kun pennut on luovutettu, sijoituskissa on steriloitu ja omistajuus siirtyy sijoituskodille.
Sijoituskissaa käytetään yleensä näyttelyissä, mutta omistajana minä vastaan kuluista ja myös näyttelyttämisestä, mikäli sijoituskodilla ei tähän harrastukseen kiinnostusta ole.
Tiivis yhteistyö on tärkeää sijoituskodin kanssa ja tämän vuoksi sijoituskodin olisi hyvä sijaita mahdollisimman lähellä Raumaa. Yhteisomistus on myös mahdollista.

Pentutiedustelut:

- Tiedustelut ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen soulsibsters(at)gmail.com

- Mikäli olet kiinnostunut pennusta, kerro millaiseen kotiin ja minkälaiseen perheen jäseneksi pentu muuttaisi

- Jos olet kiinnostunut sijoituskissasta, tutustuthan Kissaliiton sijoituskissaoppaaseen