Tuoreimmat uutiset kissalasta

15.7.2024

On vierähtänyt liian pitkä aika viimeisimmistä kuulumisista, joten lienee nyt paikallaan päivittää kissalan mennyttä vuotta 2024 sekä tulevaisuuden näkymiä.

Alkuvuodesta 2024 kissalassa kasvoi iso ja hieno pentue (M-pentue), josta lopulta jäi kissalaan yksi naaras (FI*SoulSibster's MeringueMess) ja sijoituskotiin muutti lupaava punainen poika (FI*SoulSibster's MerryGoMuffin). Näiden reippaiden pentujen kanssa ollaan ehditty kevään mittaan ja muutamassa näyttelyssäkin käydä ja arvostelut ovat olleet varsin lupaavia!

Maaliskuussa juhlittiin Kissaliiton Vuoden kissa-gaalassa menestyksekästä viime vuotta. Kissalan kasvatti Manu (FI*SoulSibster's JackpotJoker) palkittiin kategorian 2 parhaana nuorena ja tittelillä National Winner.

Huhtikuussa oli aika tehdä päätöksiä kissalauman hyvinvoinnin ja kodin rauhan eteen. Alkuvuodesta 2023 kissalaan muuttanut tuontinaaras Malla (Eveline Rotrica, CZ) ei pitkien yritysten jälkeenkään sulautunut laumaan ja näin ollen muutti DottedLine-kissalaan, missä toivottavasti pääsee jatkossa vielä jatkamaan sukua. Olisipa hienoa, kun Mallan jälkeläinen voisi vielä joskus palata kissalaan!

5.10.2023

Aika kuluu todella nopeasti ja kiireisen syksyn keskellä nettisivujen päivitykset tahtovat jäädä jälkeen. Nyt on aika päivittää syyskuun kuulumisia.

Syyskuu alkoi isolla näyttelyllä Lemmikkimessujan yhteydessä Tampereella 2.-3.9.2023. Paikalla oli todella paljon yleisöä, mutta kaikki oli kuitenkin varsin hyvin järjstetty.

2.9.2023
FI*SoulSibster's KittyDiamond "Kerttu" EX1, NOM
FI*SoulSibster's JackpotJoker "Manu" EX1, BIV
FI*SoulSibster's LadyMymble "Rilla" EX2

3.9.2023
FI*SoulSibster's KittyDiamond "Kerttu" EX1
FI*SoulSibster's LibertyToft "Sisu" EX1, BIV, NOM
FI*SoulSibster's FeinFrau "Lempi" CAGCIB

Seuraavana vuorossa oli Eteläisen Rotukissayhdistyksen näyttelyviikonloppu Vermossa 16.-17.9.2023. Viikonloppu olikin melkoista juhlaa!

16.9.2023
FI*SoulSibster's FeinFrau "Lempi" CAGCIB, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's JackpotJoker "Manu" EX1, BIV, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's LibertyToft "Sisu" EX1, NOM

17.9.2023
FI*SoulSibster's FeinFrau "Lempi" CAGCIB, NOM Best in Show
FI*SoulSibster's JackpotJoker "Manu" EX1, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's LibertyToft "Sisu" EX1

Syyskuun lopussa oli vielä näyttely Hämeenlinnassa. Tämä oli Manulle viimeinen näyttely junioreissa ennen siirtymistä aikuisten luokkaan.

23.9.2023
FI*SoulSibster's FeinFrau "Lempi" CAGCIB, NOM, Best in Show, lisäksi Lempi valmistui Grand International
Championiksi
FI*SoulSibster's JackpotJoker "Manu" EX1, NOM, Best in Show ja tämän voiton myötä Junior Winner!

24.9.2023
FI*SoulSibster's FeinFrau "Lempi" CACS
FI*SoulSibster's JackpotJoker "Manu" EX1

25.8.2023

Elokuu on ollut aivan uskomaton ja ennakoimaton kissanäyttelyrintamalla!

Elokuu aloitettiin Vantaalta SUROK:n kesänäyttelystä 5.-6.8.2023, mistä tuloksena yhteensä kolme BIS-voittoa. Lempi (IC FI*SoulSibster's FeinFrau) oli tupla-BIS aikuinen naaras ja sunnuntaina Manu (FI*SoulSibster's JackpotJoker) oli Best in Show junioreissa (7-10 kk).

Kuva: Pauli Araneva

Viime viikonloppuna 19.-20.8.2023 Tallinnassa tapahtui jotakin vielä uskomattomampaa...

Lempi (IC FI*SoulSibster's FeinFrau) oli molempina päivinä Best in Show aikuinen naaras ja Rilla (FI*SoulSibster's LadyMymble) oli molempina päivinä Best in Show pentu.

Tallinnassa valitaan lisäksi lauantaisin Best of Best, eli koko näyttelyn paras kissa. Rilla valittiin kategorian 2 parhaaksi kissaksi kauniiden ja komeiden aikuisten ja kastraattien joukosta ja näyttely huipentui siihen, että neljän kategorian parhaat kissat laitettiin järjestykseen. Rilla valittiin Best of Best 1. sijalle, eli koko näyttelyn parhaimmaksi kissaksi!


17.6.2023

Viikko sitten oli hieno kissanäyttelypäivä Hämeenlinnassa Ykköskissojen juhlanäyttelyssä. Sijoituskodissa asuva tulevaisuuden toivo, Manu (FI*SoulSibster's JackpotJoker), saavutti korkeimman palkinnon, eli valittiin Best in Show pennuksi yli 40 pennun joukosta.

Manu on ehtinyt tähän mennessä osallistua kuuteen näyttelyyn, joissa hänet on valittu neljästi tuomarin parhaaksi ja kolmesti värin parhaaksi. Manu on vasta puolivuotias, joten hänestä varmasti kuullaan vielä!

15.1.2023
Yksi ajoittain jo mahdottomaltakin tuntunut unelma on käymässä toteen, sillä tällä viikolla varmistui, että Lyyli on vihdoin tiine. Tulevien pentujen isä on kissalan kasvatti, Sylvester (FI*SoulSibster's DeLorean). Olen haaveillut tästä yhdistelmästä siitä asti, kun Lyyli saapui Suomeen (tai oikeastaan jo vähän ennenkin). Pariskunnan ensimmäiset treffit eivät tuottaneet tulosta, mutta nyt toisella yrittämällä viimein onnisti ja se olikin totisesti viimeinen mahdollisuus, sillä treffien jälkeen Sylvester siirtyi konsulttikerhoon. Pentuja odotetaan siis syntyväksi viikolla 7-8.

1.1.2023

Kissalan mennyt vuosi oli tällä kertaa enemmän murheiden ja vastoinkäymisten värittämä kuin menestyksekäs ja onnellinen. Vuoden aluksi kissalan kastraattikolli Bono (FI*Cherrytail's Beowulf) sai HCM-diagnoosin. Bono oli, ja on onneksi edelleen, oireeton ja saa nauttia rauhallisista eläkepäivistään niin kauan kuin sairaus ei haittaa elämää. Kevät oli myös raskas. Jouduimme sijoituskodin kanssa tekemään raskaan päätöksen ja päästämään sijoituskolli Josen (FI*Cherrytail’s Old Black Joe) pois kärsimyksistä akuutin, mutta erittäin hankalahoitoiseksi osoittautuneen sairastumisen vuoksi. Kissan kuolema on luonnollisesti aina surullista, mutta Josen tapauksessa suru oli moninkertainen, sillä Joselle oli pentuesuunnitelmia, joista yksikään ei ehtinyt toteutua. Syksyllä suru-uutiset jatkuivat, kun entinen sijoituskolli Willy (Willy Blue Chelsea*PL) menehtyi myös äkilliseen sairastumiseen.

Elokuussa kissala sai uuden ihastuttavan jalostusnaaraan Eskan (Eska Lilianka*PL) Puolasta. Eska on yhteisomistuksessa Pikku-Priin kissalan kanssa ja asuu sijoituskodissa.

Pentueiden osalta kissala vietti lähes koko vuoden suunniteltua hengähdystaukoa. Vastoinkäymiset jatkuivat kuitenkin myös pentuesuunnitelmien saralla, kun kissalan uusin tuontinaaras Lyyli (Glückstiger Pretty Woman) ei tullutkaan tiineeksi syksyn astutuksista. Toivoa ei kuitenkaan vielä ole menetetty ja tällä hetkellä elämme jälleen jännittäviä aikoja, josko kolmas astutus vihdoin tuottaisi kauan odotettuja pentuja.

Loppuvuosi toi kuitenkin vihdoin tullessaan myös onnenhetkiä, kun sijoituskotiin syntyi hienot ja potrat pentueet Usvalle ja Pläkälle. On ollut suuri ilo seurata, miten hyvin äiti ja tytär ovat yhdessä pentujaan hoitaneet.

Tuokoon tuleva vuosi tullessaan terveyttä ja onnellisuutta niin kissoille kuin ihmisillekin. Tuokoon se myös myötätuulta pentuesuunnitelmiin ja näyttelyreissuille.

30.10.2022

Kissalaan on vihdoin tulossa seuraava pentue viikolla 47 yhdistelmästä Usva & Sälli (FI*SoulSibster's CinnaMona, JW x Glaucos White Witch, CZ). Molemmat vanhemmat ovat siperiankissoja, mutta tästä yhdistelmästä voi syntyä myös nevapentuja. Pennut syntyvät sijoituskotiin.

Kissalassa on menneinä viikkoina vietetty myös kaksia muita kissatreffejä. Vielä saamme jännittää näiden tuloksia, mutta mikäli treffit ovat onnistuneet, pentuja syntyy vielä jouluviikolla sekä vuodenvaihteessa.

26.8.2022

Kissalassa on uusi tulokas! Kuvioton nevanaaras Eska Lilianka*PL saapui Suomeen Puolasta ja on yhteisomistuksessa Pikku-Priin-kissalan kanssa! Etsimme nevatytölle nyt pentujen hoidosta innostunutta sijoituskotia Rauma-Espoo-akselilta kahden pentueen sopimuksella. Jos kiinnostuksesi heräsi, laita viestiä soulsibsters(at)gmail.com niin jutellaan lisää!

12.5.2022

Meillä on kolme sydämeltään ja munuaisiltaan tervettä nuorta siperiankissaa!

FI*SoulSIbster's HeroLock "Eemeli"
Glückstiger Pretty Woman "Lyyli"
FI*SoulSibster's HonorLock "Pläkä"

Toivottavasti Lyyli ja Pläkä saisivat ensimmäiset pentueensa loppukesästä/alkusyksystä! Vuoden tauon jälkeen olisi taas sopiva aika uusille SoulSibster's-pennuille.
Eemeli on käytettävissä jalostukseen sopiville naaraille, jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä sähköpostilla soulsibsters(at)gmail.com.

3.4.2022

Lauantai (2.4.) vierähti jälleen mukavissa merkeissä kissanäyttelyssä. Päivä oli kiireinen, mutta kaikinpuolin ,mukava ja pientä menestystäkin paneelipaikkojen muodossa tuli!

Glückstiger Pretty Woman EX1, NOM (yksi ääni paneelissa)
FI*SoulSibster's ImaginaryIcaros EX1 / EX1
FI*SoulSibster's FeinFrau CAC (ensimmäinen kerta aikuisten luokassa)
PR SC FI*Cherrytail's Xenia CAPIB, NOM / CAPIB

Lisäksi yksi kissalan kasvatti debytoi näyttelyssä ensi kertaa! Kiitokset omistajille!
FI*SoulSibster's EasterEdith CAP, NOM / CAP

21.3.2022

Alkuvuoden näyttelyt peruuntuivat jälleen koronapandemian aiheuttamien rajoitusten vuoksi, mutta vihdoin maaliskuun ensimmäisenä viikonloppuna päästiin aloittamaan näyttelyvuosi 2022, ja millä tavalla se alkoikaan! Sunnuntaina 6.3.2022 kissalan kasvatti ja tuleva siitoskolli FI*SoulSibster's HeroLock "Eemeli" oli Best in Show nuori (7-10 kk) kaikilla tuomariäänillä.

Alkukesään on suunnitteilla jalostustarkastuksia ja toivottavasti sitten loppukesästä/alkusyksystä syntyisi taas tauon jälkeen uusia SoulSibster's-pentuja maailmaan.


ETSIN SIJOITUSKOTIA PORI-TURKU-akselilla naaraspennulle! Ota viipymättä yhteyttä soulsibsters(at)gmail.com ja jutellaan lisää!

2.1.2022

On aika paketoida mennyt vuosi kääreisiin ja kääntää katse kohti tulevaa. Vuosi 2021 oli edelleen koronan varjostama. Onneksi kaikenlaisten asioiden kanssa opitaan elämään ja tänä vuonna elämä oli ehkä hivenen normaalimpaa kuin vuonna 2020. Myös kissanäyttelyitä järjestettiin tänä vuonna ihan mukavissa määrin.

Huhtikuussa syntyi kissalaan ensimmäinen nevapentue Maisalle. Lisäksi useiden tuloksettomien yritysten jälkeen Usvakin sai vihdoin pentuja sijoituskodissa. Usvan pennut syntyivät toukokuussa samana päivänä, kun Lukko voitti jääkiekon Suomen mestaruuden ja siksi pennutkin saivat nimensä lukkoteemalla. Yksi naaraspentu jäi asumaan äitinsä seuraksi sijoituskotiin ja toivottavasti jatkossa myös tälle naaraalle syntyy pentuja. Pentueesta jäi myös yksi kolli sijoitukseen. Vuoden viimeinen pentue syntyi Elsalle heinäkuun helteiden
keskellä. Näistä pennuista jäi myös yksi kolli sijoitukseen. Tänä vuonna maailmaa lähti kaikkiaan valloittamaan yhdeksän SoulSibster’s-kissaa näistä kolmesta pentueesta.

Maailma avautui juuri sopivasti hetkeksi loppuvuonna ja pääsin hakemaan kissalaan uuden naaraan Saksasta. Lyyli on onnekseni solahtanut laumaan lähes mutkattomasti ja ehti loppuvuonna päästä jo muutamaan kertaan esiintymään näyttelyissäkin hyvällä menestyksellä.

Vuosi sisälsi myös surua ja murhetta. Maaliskuussa jätettiin lopulta pitkien tuloksettomien tutkimusten ja hoitokokeilujen jälkeen toivottomina hyvästit Aavalle (FI*SoulSibster’s AmuseMe). Aava syntyi kissalan ensimmäiseen pentueeseen vuonna 2018 ja jäi siitä pentueesta ainoana jatkamaan sukua. Aava oli myös ensimmäinen kissa, jonka sijoitin oman kotini ulkopuolelle. Aava oli monin tavoin merkityksellinen ja ainutlaatuinen kissa. Aava sai sijoituskodissa yhden pentueen ja suurinpiirtein samoihin aikoihin myös sairastui itse. Lohtua kuitenkin lopulta toi se, että viimein ruumiinavauksen myötä saimme vastauksen, mitä Aava sairasti, eikä tätä sairautta oltaisi pystytty hoitamaan.

Myös toisenlaisen luopumisen eteen jouduttiin syksyllä, kun Maisa ei suureksi ikäväkseni sopeutunut enää takaisin vanhaan laumaan omien pentujensa jälkeen ja koko lauman tunnelma alkoi olla kireä ja jännittynyt eikä yhteenotoiltakaan vältytty. Kaikenlaisia konsteja kokeiltiin lauman tasapainon palauttamiseksi, mutta mikään ei auttanut. Raskain mielin, mutta kaikkien hyvinvointia ajatellen, lopulta päätin etsiä Maisalle kodin, jossa se saisi olla arvoisensa kuningatar ja kaiken huomion keskipiste. Löysin lopulta kodin, joka oli enemmän kuin olin edes osannut toivoa. On ollut mahtava nähdä, miten hyvin Maisa kotiutui ja todella nauttii olostaan ainoana lemmikkinä.
Vuosi oli myös lähellä loppua erittäin murheellisesti. Tapaninpäivän aamuna sain kuulla, että yksi B-pentueen kasvattini oli päässyt karkuun päivää aiemmin eikä sitä oltu löydetty sinnikkäistä yrityksistä huolimatta. Usko ihmeisiin kuitenkin säilyi ja poika löytyi kuin löytyikin viisi päivää myöhemmin hyvässä kunnossa ja pääsi takaisin kotinsa lämpöön ja välittävien ihmisten luokse.

Odotan sormet syyhyten tulevaa vuotta, mitä se tuokaan tullessaan! Haluan kuitenkin vielä kiittää kaikkia kasvattieni omistajia, kasvattajaystäviä ja muita kissatuttavia sekä etenkin sijoituskoteja yhteistyöstä kuluneen vuoden aikana. Toivon teille kaikille ilon täyteistä ja toiverikasta uutta vuotta 2022! Muistakaa unelmoida älkääkä koskaan menettäkö uskoanne ihmeisiin!

10.8.2021

FI*SoulSibster's HolyLock, synt. 11.5.2021
ETSII NÄYTTELYISTÄ KIINNOSTUNUTTA KOTIA

Erittäin kaunis ja lupaava siperiankissaneito on vielä vailla omaa rakastavaa perhettään. Tämä siperiankissa on valloittavan luonteensa lisäksi myös erittäin rodunomainen ja siksi olisi enemmän kuin toivottavaa, että koti olisi innostunut käymään kissanäyttelyissä. Kasvattaja auttaa ja avustaa näyttelyyn valmistautumisessa ja myös itse näyttelyssä tarvittaessa kädestä pitäen. Neiti on valmis muuttamaan omaan kotiinsa elokuun loppupuolella.

Jos olet kiinnostunut, ota yhteyttä soulsibsters(at)gmail.com ja kerro kodistasi ja perheestäsi sekä ajatuksistasi kissanäyttelyihin liittyen.

19.7.2021

Kesä on kovassa vauhdissa ja nettisivujen päivityskin on jäänyt hieman harvemmaksi helteiden aikana. Tänään oli kuitenkin päivityksen aika ja kaikista pennuista lisättiin myös uusia kuvia. G-pentueen luovutus lähestyy ja muutto uusiin koteihin on edessä jo parin viikon päästä. H-pentueen vuoro on sitten elokuun puolen välin jälkeen.

Kaksi viikkoa sitten 6.7. syntyi kissalaan vielä yksi pentue (I-pentue) tälle vuodelle. Pentueeseen syntyi kaksi mustavalkoista siperiankissapoikaa. Elsa on hoitanut pentujaan jälleen erinomaisen hienosti. Tämän pentueen jälkeen kasvatuksessa pidetään pieni paussi ja seuraavat pentueet syntyvät sitten todennäköisesti hyvän matkaa vuoden 2022 puolella.

G-pentue 13 viikkoisena (s. 20.4.2021)

I-pentueen poika (s. 6.7.2021)

16.5.2021

Tällä viikolla, tarkemmin tiistaina 11.5.2021, syntyi kauan odotettu pentue Usvalle sijoituskotiin. Usva ehti käydä useammillakin treffeillä vailla tulosta kunnes vihdoin Uralin kanssa tärppäsi ja nyt maailmaan on syntynyt neljä täydellistä pentua, yksi neva ja kolme siperiankissaa. Pennut sattuivat syntymään samana päivänä, kun kotikaupunkimme joukkue voitti jääkiekon Suomen mestaruuden 58 vuoden tauon jälkeen. Täytyypä pohtia, saavatko pennut nimensä tämä tapahtuma huomioiden.

1.5.2021

G-pentue saapui maailmaan 20.4.2021. Pentueeseen syntyi kolme nevaa, kaksi poikaa ja yksi tyttö. Maisa on ensikertalaiseksi äidiksi erinomainen ja pennut kasvavat hienosti.

Usva pentujen syntymään on enää vajaat kaksi viikkoa ja nyt myös Elsa on treffeillä, joten kenties pentuja syntymässä myös keskikesällä.

Iloista vappua ja kevättä kaikille!

10.4.2021

Tänään lähti viimeinen F-pentueen lapsonen uuteen kotiinsa. Tosin yksi näistä kolmesta jäi meille kotiin vielä kasvamaan ja katsotaan, millainen neitokainen hänestä kasvaa.

Eilen saatiin myös ilouutisia! Useiden epäonnistuneiden yritysten jälkeen vihdoin maailman kaunein kissa Usva (FI*SoulSibster's CinnaMona JW, oikealla kuvassa) on tiineenä, eli pentuja on syntymässä toukokuussa (vko 19). Yhdistelmästä saattaa syntyä myös nevapentuja.

Tätä ennen odotamme sormet syyhyten ensi viikolla syntyvää nevapentuetta!

9.3.2021

Viikko on vasta alussa (=tiistaissa), mutta tällä viikolla on ehditty kokea niin suunnatonta surua kuin sitten jo ilon pilkahduksiakin. Eilen jouduimme pitkän taistelun päätteeksi luovuttamaan ja saattamaan kissalan ensimmäisen jalostuskissan Aavan pitkällisten sairastelujen päätteeksi viimeiselle matkalle.

Tänään oli kuitenkin vuorossa ilouutisia, kun jo useampaan kertaan yritetty yhdistelmä vihdoin näytti onnistumisen merkkejä ja viimein ultrassa näkyi pentuja! Odotamme siis kissalan ensimmäistä nevapentuetta syntyväksi viikolla 15.

13.2.2021

F-pennut kasvavat niin kovaa vauhtia, ettei perässä tahdo pysyä! Nyt kolmikko on jo seitsenviikkoinen. Kaikki on mennyt pentueen kanssa hienosti, vaikka elämän alkumetrit olivatkin tavallisuudesta poikkeavat.

Tällä viikolla nevaneiti Maisa oli treffeillä Willyn kanssa ja ainakin päällisin puolin treffit näyttivät sujuvan hyvin, joten katsotaan, josko sitten helmikuussa syntyisi nevapentue kissalaan.

1.1.2021

Vuosi 2020 on takana. Vuosi oli hyvin poikkeuksellinen. Koko maailma tuntui hidastuvan, hetkellisesti jopa pysähtyvät, uuden pandemian edessä. Kissamaailmassa tämä tarkoitti mm. näyttelyiden perumisia ja tilapäisiä muutoksia näyttelysääntöihin. Etenkin nuorten kissojen kannalta nämä näyttelyiden perumiset ovat olleet harmillisia, pentuluokat ja näyttelytouhuihin totuttelu jäävät monelta välistä.

Näyttelysäännösten muutokset toivat kuitenkin myös kissalan kasvatille, Usvalle (SoulSibster's CinnaMona), ensimmäisen Junior Winner-tittelin. Alkuvuodesta 2020 Usvalla oli kasassa 3 Best in Show -voittoa ja "normaalisääntöjen" puitteissa JW-titteliin olisi tarvittu 5 BIS-voittoa. Maaliskuusta eteenpäin kaikki näyttelyt peruttiin ja jouduin hautaamaan haaveet JW-tittelistä. Lokakuussa näyttelysääntöihin päätettiin kuitenkin tehdä määräaikaisia muutoksia pandemian aiheuttamien matkustusrajoitusten ja näyttelymäärien vähenemisen vuoksi ja JW-titteliin vaadittava BIS-voittojen määrä laski 3:een ja Usva sai JW-tittelin. Olipa Usva myös kategorian 2 voittaja POROK:n järjestämässä virtuaalikissanäyttelyssä vappuna 2020!

Kevään ja kesän 2020 aikana kissalasta lähti maailmalle yhteensä 8 SoulSibster's-pentua, D- ja E-pentueet. D-pentueesta kaksi pentua toivottavasti tulevaisuudessa jatkavat sukuaan Pikku-Priin ja Cherrytail's-kissaloissa. Muut kuusi pentua saivat mitä parhaimmat lemmikkikodit ympäri Suomea.

Sylvi (SC FI*Cherrytail's Xenia) siirtyi syksyn tullen kastraattikerhoon. Sylvi oli uskomattoman hyvä äiti kolmelle pentueelle, yhteensä 13 pennulle. Nyt kädet syyhyten odotetaan näyttelymaailman käynnistymistä ja sitä, että Sylvi pääsee edustamaan kastraattikehiin.

Kissalaan saapui myös uusi kolli, Jose (FI*Cherrytail's Old Black Joe). Jose muutti Willyn kaveriksi sijoituskotiin. Kollipojat ovat tulleet todella hienosti toimeen keskenään. Saadaankohan jo loppuvuodesta Josellekin jälkikasvua?

Syksyyn mahtui useampiakin treffejä, jotka sitten harmillisesti eivät tuottanetkaan tulosta eikä suunnitelmissa olleet pentueet toteutuneet yrityksistä huolimatta. Pentuesuunnitelmiin tehtiin loppuvuodesta muutoksia ja näiden kanssa lähdetään kohti uutta vuotta.

Loppuvuoteen saatiin vielä aimo annos jännitystä, kun Sansan synnytys ei edennyt toivotusti ja F-pentue jouduttiin saattamaan sektiolla maailmaan joulupäivänä. Onneksi sekä emo että pennut näyttävät toipuneen hyvin tuosta koettelemuksesta ja pennut kasvavat erinomaisesti. Tämä on Sansan viimeinen pentue, joten hän on valmis siirtymään eläkepäiville äitikissan hommista näiden pentujen muutettua aikanaan omiin koteihinsa.

Kiitos kasvattajaystävilleni ja sijoituskodeille sekä kaikille kasvattieni kodeille yhteistyöstä tänä poikkeuksellisena vuonna 2020. Samaan hengenvetoon toivotan toiverikasta ja valoisampaa uutta vuotta kaikille! Toivottavasti tänä vuonna päästäisiin palaamaan näyttelyihin sekä saataisiin maailmaa valloittamaan ja uusia perheitä hurmaamaan myös lisää SoulSibster's -kissoja!

17.12.2020

Aina ei ne parhaatkaan suunnitelmat toteudu. Kahteen otteeseen on jo kahta hienoa yhdistelmää yritetty toteuttaa ilman tulosta. Viimeksi tänään jouduttiin pettymään, kun Usvan ultrassa ei tälläkään kertaa näkynyt toivottuja pentuja. Nyt tuli aika tehdä uusia suunnitelmia ensi vuodelle ja näistä löydät lisää infoa Suunnitelmat-sivulta.

13.11.2020

Odotamme seuraavaa pentuetta syntyväksi jouluviikolla!

Isä: CH FI*Cherrytail's Lord WhiteMaster SIB w 61
Emä: Sof`ja Nevskaja Radost SIB f 24
Pentueen sukutaulu

Pentueeseen voi syntyä sekä siperiankissoja että nevoja.

1.11.2020

Eilen oltiin viettämässä pyhäinpäivää Ylöjärvellä kissanäyttelyssä. Bono oli esiintymässä reilun vuoden näyttelytauon jälkeen ja valmistui International Premioriksi. Kissalan uusin tulokas Jose pääsi myös ensimmäistä kertaa estradille ja pojalla on ainakin luonne kohdillaan, vaikka suurempaa menestystä ei vielä tullutkaan.

Usvan ja Ricon treffit eivät tuottaneet tulosta, joten nyt jäädään odottamaan seuraavaa kiimaa.

Sansan treffien onnistuminen ratkennee lähiviikkojen aikana.

25.10.2020

Sylvi siirtyi kastraattikerhoon 6.10.2020 ja on toipunut leikkauksesta erinomaisesti.

Sansa kävi treffeillä viikko sitten ja mikäli nämä treffit onnistuivat niin pentuja olisi odotettavissa jouluviikolla! Usvalla on tiineysultra huomenna ja mikäli pentuja näkyy, ne syntyvät marras-joulukuun vaihteessa.

2.10.2020

Usva on nyt Junior Winner!

Keväällä koronaviruksen leviämisen vuoksi kissanäyttelymaailma pysähtyi ja sitä myötä vesittyi Usvan mahdollisuudet saavuttaa Junior Winner -titteli. Titteliin vaaditaan viisi Best in Show -voittoa ja Usva ehti saavuttaa niistä kolme ennen näyttelymaailman pysähtymistä.

Kattojärjestö FIFe on nyt käsitellyt koronaviruksen aiheuttamia muutoksia kissamaailmaan ja tehnyt tilapäisiä muutoksia näyttelysääntöihin ja titteleihin. Näiden päätösten myötä Usva saavutti kuin saavuttikin Junior Winner -tittelin!

Kasvattajana olen haljeta onnesta ja ylpeydestä! Suuret kiitokset ja onnittelut myös sijoituskodille!

25.9.2020

Jose asuu sijoituskodissa yhdessä kollikaveri Willyn kanssa. He ovat ilokseni tulleet juttuun alusta alkaen oikein hyvin!Kissalaan on saapunut uusi uljas kollipoika! Hän on viralliselta nimeltään FI*Cherrytail's Old Black Joe ja ystävien kesken "Jose Moilanen".

Nyt näyttäisi myös siltä, että syksyn ensimmäiset treffit Usvan ja Ricon välillä voisivat toteutua viikonloppuna!

3.8.2020

Tämän syksyn tulevien emojen, Sansan, Maisan ja Usvan, kanssa käytiin 14.7. Raision Vettorissa jalostustesteillä. Sansa oli toista kertaa sydänultrassa nyt hieman yli kolmen vuoden iässä. Maisalle ja Usvalle kerta oli ensimmäinen. Kaikilla tytöillä oli terve sydän!
Usvalle ja Maisalle tehtiin kesän aikana myös munuaisultrat ja molempien munuaiset todettiin normaaleiksi.

Nyt odottelemme malttamattomana pimeän ajan lisääntymistä ja syksyn tuloa, jotta naaraiden kiimat alkaisivat ja päästäisiin sitä myötä odottelmaan seuraavia SoulSibster's-pentuja.

Korona-aika pysäytti myös täysin kissanäyttelytoiminnan maaliskuun alun jälkeen. Onpa muuten ollut pitkä aika ilman näyttelyitä! Vihdoin elokuun loppupuolella näyttelytoiminta käynnistyy ja meilläkin on syyskuun alussa luvassa muutamat näyttelyreissut pitkästä aikaa!


29.6.2020

Onpas päivitystauko vierähtänyt poikkeuksellisen pitkäksi. Lienee tuo kesäkuun helle pitänyt tiiviisti poissa nettisivuja päivittämästä. Viimeisimmän päivityksen jälkeen pennut ovat kasvaneet hurjasti ja saaneet jo ensimmäiset rokotuksensakin. Pennut on myös rekisteröity ja viralliset nimet on päätetty. Sen lisäksi, että pennut syntyivät äitinsä Elsan 5-vuotissyntymäpäivänä, syntyivät ne myös pääsiäissunnuntaina ja siksi tällä kertaa kaikkien pentujen nimet alkavat "Easter"-sanalla.

Tässä kuussa on luvassa useamman kissan jalostustarkastukset ja nyt näyttäisi myös siltä, että syyskuussa päästään pitkän koronatauon jälkeen myös käymään näyttelyissä! Syksylle suunnitellaan myös kovasti jo seuraavia pentueita. Näistä löydät lisätietoa "Suunnitelmat"-sivulta.

17.5.2020

E-pentueen kolmikko täyttää tänään jo viisi viikkoa! Aika kuluu hurjan nopeasti, vaikka nyt koronapandemian vuoksi kaikki vapaa-aika vietetäänkin vain kotona ilman viikonloppujen kissanäyttelyitä tai paljon mitään muutakaan aktiviteettia.

E-pennuista on tullut ihan hurjasti kyselyitä - kiitos kaikille viesteistänne. Pentuja en ole vielä varannut kenellekään, koska muutoinkin tapanani on ollut seurata pentujen kasvua ja persoonallisuuksien kehitystä ensin itse rauhassa ennen varausten tekemistä. Olen saanut kuitenkin niin paljon mukavia yhteydenottoja, että uskon pentujen löytävän kodit näiden joukosta. Tälle vuodelle on kuitenkin vielä pentueita suunnitteilla.

Etsin kuitenkin potentiaalista sijoituskotia lähialueilta!

13.4.2020

Eilen oli kissalassa juhlapäivä, eikä vain pääsiäisen vuoksi, sillä eilen juhlittiin kissalan kuningattarien, Sylvin ja Elsan, viisivuotissyntymäpäivää. Syntymäpäiväjuhlan kunniaksi tarjolla oli keitettyä seitä laktoosittomalla kermaviilillä höystettynä.

Elsa synnytti syntymäpäivänsä aamuna myös kolme pentua, kaksi poikaa ja yhden tytön. Näin äidillä ja lapsosilla on nyt sama syntymäpäivä, mikä voisi olla hienompaa!
Tervetuloa maailmaan E-pentue!

31.3.2020

D-pentueesta neljä pentua ovat jo löytäneet omat rakastavat ja huolehtivat kotinsa ja jättäneet pentupesän taakseen. Kaksi näistä hienoista pennuista muutti kasvattajaystävilleni, joten he saavat aikanaan jatkaa sukua ja heitä tullaan näkemään jatkossa myös näyttelyissä. Vielä yksi pennuista, Lily (kuvassa), etsii sitä omaa rakastavaa perhettään.

Enää vajaa kaksi viikkoa odottelua, kunnes seuraavien pienten kissalasten pitäisi saapua maailmaan! Seuraathan nettisivuja tai Facebookia, niin pysyt ajan tasalla kissalan tapahtumista.

10.3.2020

D-pennut ovat jo yli 12 viikkoisia ja lähtö maailmalle lähestyy! Tällä viikolla vierailemme taas eläinlääkärissä ja pennut saavat toiset rokotukset, tunnistusmerkinnät ja samalla eläinlääkäri tutkii pennut.

Lisäksi ilokseni saan ilmoittaa, että odotamme seuraavaa SoulSibster's-pentuetta syntyväksi pääsiäisenä, viikolla 15! Tulevan pentueen emo on SC FI*Cherrytail's Xalvadora "Elsa" SIB fs 09 ja isä hieno tuontineva GIC Imageblaze Eminem DVM "Hessu" NEM n 09 21. Kyseessä on Elsan toinen pentue ja Hessulle tämä pentue

"Hessu"

"Elsa"

11.2.2020

D-pennut ovat täyttäneet jo 8 viikkoa. Pennut saivat vihdoin jokainen oman sivunsa (löytyvät D-pentueen sivulta). Tällä viikolla pennut myös rekisteröitiin ja edessä on myös ensimmäiset rokotukset! Viisikkoa kutsutaan tulevaisuudessa seuraavin nimin:

SoulSibster's DeLorean "Lore"
SoulSibster's DeTomaso "Mauno"
SoulSibster's DonnaPrima "Didi"
SoulSibster's DearDahlia "Daalia"
SoulSibster's DaydreamLily "Lily"

6.1.2020

Vuosi on vaihtunut ja se on päästy aloittamaan jo mahtavilla tuloksilla. Usva (FI*SoulSibster's CinnaMona) oli Uppsalassa 4.1.2020 EX1 (kahdesta), BIV tot, NOM ja Best in Show. Paneelissa oli kaikenkaikkiaan kuusi pentua. Usva sai lopulta viisi tuomariääntä kuudesta mahdollisesta.

Sylvin pennut (D-pentue) kasvavat hyvin ja ovat jo alkaneet maistella kiinteää ruokaa. Tänään otettiin myös ensimmäiset kuvat pennuista, jotka voit käydä katsomassa Facebookissa. Kolme pennuista on tyttöjä ja kaksi poikia.

15.12.2019

D-pentue näki päivänvalon aamuyöstä perjantaina 13.12.2019. Viisi kaunista pentua, yksi musta-valkoinen ja neljä punaista valkoisella. Sukupuolia ei vielä ole tarkistettu, sillä olen antanut Sylvin ensin tutustua rauhassa pentuihinsa. Musta-valkoinen on kuitenkin genetiikan perusteella varmasti poika. Punaiset voivat olla kumpaa sukupuolta tahansa.

3.12.2019

Viime viikonloppuna käytiin hieman pidemmällä näyttelyreissulla jouluisessa Riikassa.

FI*SoulSibster's CinnaMona
La 30.11.2019: EX1
Su 1.12.2019: EX1, NOM

Nyt rauhoitutaan kotiin odottelemaan Sylvin ja Willyn pentuja syntyväksi ensi viikolla!

27.11.2019

Hieno ja kokemusrikas näyttelyviikonloppu Turun messukeskuksessa takana. Usva sai lauantaina tuomariltaan suorastaan ylitsevuotavia ylistyksiä ja olikin sitten upeasti myös Best in Show -pentu.
Viikonloppuna pidettiin myös rotuyhdistyksen (SIperiankissan Ystävät ry:n) syyskokous sekä vietettiin pikkujouluja. Puheenjohtajuuteni yhdistyksessä sai jatkoa myös ensi vuodelle!

Lauantai 23.11.2019
FI*SoulSibster's CinnaMona EX1, BIV, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's BeLoved EX1
FI*Cherrytail's Xalvadora HP, NOM

Sunnuntai 24.11.2019
FI*SoulSibster's CinnaMona EX1
FI*SoulSibster's BeLoved EX1, BIV
FI*Cherrytail's Xalvadora HP

18.11.2019

Mahtavaakin mahtavampi näyttelyviikonloppu takana Ruotsissa Birka kattklubbin tuplanäyttelyssä! Matkassa mukana kissalan nuoriso, Usva ja Maisa, ja mitä upeimmin tuloksin:

FI*SoulSibster's BeLoved EX1, BIV & EX1, NOM (yksi ääni paneelissa)
FI*SoulSibster's CinnaMona EX1, BIV & EX1, BIV, NOM, Best in Show

Kuva: Fredrik Åkesson

Kuva: Heli Holma

6.11.2019

Kävimme maanantaina 4.11. Sylvin kanssa tiineysultrassa ja näin ollen voimme olla varmoja, että pentuja on syntymässä joulukuussa viikolla 50. Katso lisätietoja pentueesta Suunnitelmat-sivulta.

27.10.2019

Valitettavasti Aavalla (FI*SoulSibster's AmuseMe) on todettu melko vaikeat ruoka-aineallergiat ja näiden vuoksi olen todennut, että on parempi olla jatkamatta jalostusta Aavan kanssa. Aava steriloidaan ensi viikon perjantaina 1.11.2019 ja omistajuus siirtyy samalla sijoituskodille.

Aava on ensimmäinen kasvattini ja tulee siksi olemaan minulle aina erityinen. Aava saavutti pentuaikanaan kaksi Best in Show -voittoa, mistä en voisi olla ylpeämpi. Lisäksi sijoituskodin ihailtavan aktiivisuuden vuoksi Aava pääsi esiintymään myös Prima Cat:n mainoksiin vuonna 2019. Aavan pennuista Usva (FI*SoulSibster's CinnaMona) jäi asustamaan äitinsä kaveriksi ja Usvan kanssa jatkamme näyttelyharrastusta sekä jalostusta tulevaisuudessa.

Aava ja Usva ovat saaneet mitä parhaimman sijoituskodin ja olen onnellinen, että voimme Usvan myötä jatkaa hyvin sujunutta yhteistyötä. Suuret suuret kiitokset sijoituskodille!

Aavan edesottamuksia voi jatkossa edelleen seurata Instagramista @aavathesiberiancat

11.10.2019

Sylvi (SC FI*Cherrytail's Xenia) ja Willy (Willy Blue Chelsea*PL) treffailivat tällä viikolla. Nyt pidetään peukut pystyssä, että treffit onnistuivat ja saadaan maailmaan pieniä siperiankissoja vielä ennen joulua.

1.9.2019

Eilen oli yllätyksellinen loppukesän päivä Vihdissä RUROK:n tuplanäyttelyssä! Tällä kertaa reissussa oltiin vain Maisan kanssa.

"Selma"-näyttely
FI*SoulSibster's BeLoved EX1, NOM, Best in Show

"Kyösti"-näyttely
FI*SoulSibster's BeLoved EX1

31.7.2019

C-pennut täyttävät tänään jo kahdeksan viikkoa ja aamu alkoikin lapsukaisten ensimmäisillä rokotuksilla.

Nimiäisiä vietettiin myös sunnuntaina. Pennut saivat nimensä mausteista, pienellä twistillä tietysti.
FI*SoulSibster's CinnaMona "Usva"
FI*SoulSibster's ChiLiam "Oiva"

4.7.2019

Viime viikonloppuna lähdettiin vähän pidemmälle näyttelyreissulle Ruotsin Karlstadiin. Pikkuprinsessa Maisa pääsi ensimmäistä kertaa näyttelyyn täytettyään 4kk ja hän ylittikin kaikki odotukset ollen molempina päivinä "Värin Paras" omassa väriryhmässään.

29.6.2019
FI*SoulSibster's BeLoved EX1 (kahdesta pennusta), BIV tot
IC FI*Cherrytail's Beowulf CAP - valmistui Premioriksi
GIC FI*Cherrytail's Xalvadora CACS

30.6.2019
FI*SoulSibster's BeLoved EX1, BIV tot
PR IC FI*Cherrytail's Beowulf CAPIB
GIC FI*Cherrytail's Xalvadora CACS

21.6.2019

Aavan pennut voivat hyvin ja kasvavat hirmuista vauhtia. Maitobaarissa riittää tilaa, kun pentuja on vain kaksi ja se näkyy kyllä pienten painoissa! Vauhtikin alkaa jo hiljalleen lisääntyä ja nyt jännitetään, milloin pahvilaatikkopesän reunat eivät enää pidättele pienokaisia.

Pennuille luotu nyt omat sivut, joista näet lisää kuvia pennuista. Nämä löytyvät C-pentueen sivulta.

Eilen myös viimeinen B-pentueen lapsosista pääsi muuttamaan omaan kotiinsa, jossa häntä oltiin jo kovasti odotettu.

9.6.2019

Aavan (FI*SoulSibster's AmuseMe) ja Roopen (FI*Lumikissan Grand Slam) pennut näkivät päivänvalon keskiviikkona 5.6.2019. Pentueeseen syntyi kaksi pentua. Kaikki on sujunut ongelmitta, emo pentuineen voivat hyvin ja pennut kasvavat kohisten.

30.5.2019

B-pennuista jo kaikki Memoa lukuunottamatta ovat lentäneet pesästä ja lähteneet valloittamaan maailmaa uusien perheidensä kanssa. Muutot ovat sujuneet hienosti! Kuvassa samaan kotiin muuttaneet pojat Max ja Felix (uudessa kodissaan tottelevat nimiä Ismo ja Pepe). Pennut saivat tällä kertaa mukaansa myös aivan ihanat käsintehdyt pesät.

Ensi viikolla odotamme syntyväksi C-pentuetta sijoituskotiin ihanalle Aavalle!

Ai niin, onhan tähän kuukauteen mahtunut yksi näyttelyreissu Baltic Winner -voittajanäyttelyyn Riikaan! Mukana oli Elsa (FI*Cherrytail's Xalvadora) ja kotiintuomisina CACS.

Eilen kävimme Raision Vettorissa terveystestauksissa Puolan prinssimme Willyn (Willy Blue Chelsea*PL) kanssa. Willyllä todettiin terve sydän ja munuaiset!

Siskokset Sylvi ja Elsa (FI*Cherrytail's Xenia, FI*Cherrytail's Xalvadora) olivat myös matkassa mukana ja myös heille tehtiin sydänultra uudelleen nyt, kun ikää on mittarissa jo neljä vuotta. Myös tyttöjen sydämet todettiin terveiksi!

2.5.2019

Aava (FI*SoulSibster's AmuseMe) kävi tänään eläinlääkäriasemalla ultrassa, jossa tiineys varmistui. Seuraavaa pentuetta odotetaan siis syntyväksi kesäkuun alussa (viikko 23). Lisätietoja tulevasta pentueesta löydät Suunnitelmat-sivulta.

Viime viikonloppuna käväistiin myös näyttelyssä pitkästä aikaa! Bonokin pääsi matkaan mukaan, nyt ensimmäistä kertaa kastraattina.

27.4.2019
GIC FI*Cherrytail's Xalvadora CACS
IC FI*Cherrytail's Beowulf CAP

28.4.2019
GIC FI*Cherrytail's Xalvadora CACS
IC FI*Cherrytail's Beowulf CAP

19.4.2019

Kilpparikuningattaret Sylvi ja Elsa (kuvassa) täyttivät 12.4.2019 jo neljä vuotta!

B-pentueen pennut ovat myös saaneet viralliset nimensä!

FI*SoulSibster's BobbyBandit
FI*SoulSibster's BonBon
FI*SoulSibster's BlancoBablo
FI*SoulSibster's BoomBox
FI*SoulSibster's BeautRix
FI*SoulSibster's BambinaMia
FI*SoulSibster's BeLoved

31.3.2019

Vihdoin B-pentueen seitsikolle luotu jokaiselle omat sivut ja lisätty kuvia 3,5 viikon ikäisinä sekä nyt tuoreita kuvia 5,5 viikon ikäisinä.

Aava (FI*SoulSibster's AmuseMe) on parasta aikaa treffeillä Roopen (CH FI*Lumikissan Grand Slam) kanssa. Toivotaan, että trefiit onnistuvat ja seuraava pentue syntyisi kesän kynnyksellä!
Katso lisätietoja Suunnitelmat-sivulta.

10.3.2019

Sansan seitsikko kasvaa kovaa vauhtia. Pennut ovat jo 2,5 viikon ikäisiä. Vaappuvat ja haparoivat ensiaskeleet ovat alkaneet jo voimistua jykevämmiksi ja vauhtiakin alkaa jo pikkutassuista lähteä.

2.3.2019

SoulSibster's B-pentue näki päivänvalon 20.2.2019. Pennut syntyivät lopulta sektiolla, koska synnytys ei edennyt toivotusti.
Emo ja pennut voivat hyvin.

Pentueelle luotu myös oma sivu: B-pentue

15.2.2019

Mahtavia uutisia rotukissayhdistysten Vuoden kissa -kisoista!

TUROK:n Vuoden kissa 2018:
Kategoria 2, aikuinen naaras
1. SIJA GIC FI*Cherrytail's Xenia "Sylvi"
Kategoria 2, nuori
4. SIJA FI*SoulSibster's AmuseMe "Aava"

Satakissan Vuoden kissa 2018:
Kategoria 2, aikuinen naaras
3. SIJA GIC Cherrytail´s Xenia "Sylvi
Kategoria 2, nuori
3. SIJA FI*SoulSibster's AmuseMe "Aava"

Vuoden ensimmäinen näyttely oli helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna Porissa. Kyseessä oli tuplanäyttely, eli yhtenä päivänä oli kaksi erillistä näyttelyä. Mukana oli siskokset Sylvi ja Elsa, jotka kumpikin osallistuivat yhteen näyttelyyn sekä Willy, joka kävi näyttäytymässä molemmissa näyttelyissä.

3.2.2019
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, valmistui Supreme Championiksi
GIC FI*Cherrytail's Xalvadora CACS
Willy Blue Chelsea*PL EX1 molemissa näyttelyissä

9.1.2019

Tänään Sansan tiineysultrassa näkyi monta uutta siperiankissaa! Odotettavissa siis pentuja syntyväksi helmikuun puolessa välissä.

Emä: Sof´ja Nevskaja Radost SIB f 24
Isä: IC FI*Felimau Elvis NEM ns 09 21

19.12.2018

Vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu takana!

15.12.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1

16.12.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM ja yksi ääni paneelissa
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1

Lisäksi Sansa (Sof´ja Nevskaja Radost) oli treffeillä neva masquerade kollin, Elviksen (FI*Felimau Elvis), kanssa viime viikolla ja nyt jäämme jännityksellä odottamaan, saataisiinko helmikuussa vihdoin taas pentujen tuhinaa taloon. Katso lisätietoja Suunnitelmat-sivulta!

Kuva oikealla: Pauli Araneva

19.12.2018

Vuoden viimeinen näyttelyviikonloppu takana!

15.12.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1

16.12.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM ja yksi ääni paneelissa
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1

Lisäksi Sansa (Sof´ja Nevskaja Radost) oli treffeillä neva masquerade kollin, Elviksen (FI*Felimau Elvis), kanssa viime viikolla ja nyt jäämme jännityksellä odottamaan, saataisiinko helmikuussa vihdoin taas pentujen tuhinaa taloon. Katso lisätietoja Suunnitelmat-sivulta!

1.12.2018

Unohdinkin edelliseen uutispäivitykseen mainita, että sain kunnian toimia ensi vuonna Siperiankissan Ystävät ry:n puheenjohtajana! Entistä vahvemmin siis ensi vuonna siperiankissojen ja nevojen asialla myös rotuyhdistystoiminnan kautta!

29.11.2018

Kissamaailmassa, kuten maailmassa muutenkaan, kaikki ei mene aina niin kuin on suunnitellut. Kissalan kollipoika Bono (FI*Cherrytail's Beowulf) ei saanut jälkeläisiä syystä tai toisesta ja raskain mielin päädyin lopulta kastroimaan kollin. Tämän ratkaisun tein pitkälti Bonon omaa hyvinvointia ajatellen, sillä nyt hänen ei tarvitse enää jatkuvasti olla hormonimyrskyn keskellä ja sekaisin kotona olevien tyttöjen hajuista, mutta myös kotimme rauhaa ja kaikkien asukkaiden hyvinvointia ajatellen.

Nyt on kuitenkin uudet pentusuunnitelmat jo vireillä ja toivotaan, että saamme Sansalle pentuja alkuvuoteen 2019!

Viime viikonloppuna oltiin taas voitokkaissa kissanäyttelytunnelmissa Turussa!

24.11.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1, NOM ja yksi ääni paneelissa
Willy Blue Chelsea*PL EX1

25.11.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1
Willy Blue Chelsea*PL EX1

21.11.2018

Uskomaton viikonloppu Tallinnan kissanäyttelyssä 17.-18.11.2018! Sylville TUPLA-BIS voitto!

17.11.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1
Willy Blue Chelsea*PL EX1

18.11.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, NOM, Best in Show
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1, NOM
Willy Blue Chelsea*PL EX1

Viimeiset Tallinnan näyttelyreissut ovat olleet voitokkaita. Elokuussa Sylvin tytär, kissalan kasvatti, SoulSibster's AmuseMe, oli tupla-BIS ja nyt muutamaa kuukautta myöhemmin oli äitikissan vuoro.

1.11.2018

Viime viikonloppuna vietettiin koko kissamaailman vuoden suurinta tapahtumaa Tampereella.

World Winner 2018 show:ssa 27.-28.10. SoulSibster's kissalan edustajat:

GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS, lisäksi SIB VIII väriryhmän paras naaras (SIB VIII, luokka 3)
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1 (SIB VI, luokka 11)
Willy Blue Chelsea*PL EX1 (NEM I, luokka 12)

Kuva oikealla: Sirpa Saari

17.10.2018

Viime viikonloppuna vietettiin syksyistä näyttelyviikonloppua Hartolassa leikkimielisellä Oktoberfest-teemalla.

13.10.2018
IC FI*Cherrytail's Xenia CAGCIB, NOM - valmistui Grand International Championiksi
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1
Willy Blue Chelsea*PL EX1

14.10.2018
GIC FI*Cherrytail's Xenia CACS
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1
Willy Blue Chelsea*PL EX1

9.10.2018

Syys-lokakuun vaihteessa oltiin näyttelyviikonloppua viettämässä Askolassa:

29.9.2018
FI*Cherrytail's Xenia CAGCIB
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1

30.9.2018
FI*Cherrytail's Xenia CAGCIB
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1

22.9.2018

Kissalamme uusin tulokas saapui Suomeen 10.9. Puolasta. Hän on tuleva siitoskollimme Willy Blue Chelsea*PL, tutummin "Willy". Tämä poika on myös kissalamme ensimmäinen neva masquerade.
Willy on yhteisomistuksessa Pikku-Priin-kissalan kanssa ja asuu sijoituskodissa Raumalla.

5.9.2018

Viime viikonloppuna oltiin kissanäyttelyssä Tampereen messukeskuskessa tyttöporukalla Aavan ja Elsan kanssa.

1.9.2018
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1, NOM (yksi ääni paneelissa)
IC FI*Cherrytail's Xalvadora CAGCIB - valmistui Grand International Championiksi

2.9.2018
FI*SoulSibster's AmuseMe EX1 (kolmesta pennusta), NOM
GIC FI*Cherrytail's Xalvadora CACS

Maanantaina saapuivat myös Tallinnassa otetut upeat kuvat Aavasta. Katso lisää kuvia täältä.

21.8.2018

Uskomaton näyttelyviikonloppu takana Tallinnassa 18.-19.8.2018! Kissalan kasvatti SoulSibster's AmuseMe "Aava" oli molempina päivinä Best in Show!

3.7.2018

Menneenä viikonloppuna kävimme kissanäyttelyreissussa Karlstadissa Ruotsissa. Mukana oli näyttelydebyyttinsä tekemässä myös oma kasvattini SoulSibster's AmuseMe. Mikä mahtavan reipas ja kaunis pikkukissa tästä onkaan kehittymässä!

30.6.2018
IC FI*Cherrytail's Xalvadora CAGCIB, BIV
CH FI*Cherrytail's Beowulf CACIB, NOM - valmistui International Championiksi
FI*SoulSibster's AmuseMe EX2

1.7.2018
IC FI*Cherrytail's Xalvadora CAGCIB
IC FI*Cherrytail's Beowulf CAGCIB
FI*SoulSibter's AmuseMe EX1

Tällä viikolla on edessä myös Sansan ultraääni. Katsotaan, saadaanko kissalaan seuraava pentue jo kesän aikana?

24.4.2018

SoulSibster's A-pennut lähestyvät jo kovaa vauhtia luovutusikää. Punainen poika "Aapo" etsii sijoituskotia ja savupoika "Sasu" etsii myös vielä omaa perhettään.

10.4.2018

Kissanristiäisiä vietetty ja pennut saaneet viralliset nimet:
SoulSibster's AmoreMio
SoulSibster's AmuseMe
SoulSibster's ArriveDerci
SoulSibster's AwesomeNess
SoulSibster's AyCaramba

Uusia kuvia myös lisätty pennuista seitsemän viikon ikäisenä.

23.3.2018

Tuhatjalkaiset juoksevat jo kovaa vauhtia ja oppivat joka päivä uutta! Ikää A-pentueen pienokaisille tulee huomenna jo viisi viikkoa. Viralliset nimet ovat edelleen ankarassa mietinnässä, mutta eiköhän nekin kohta jo lyödä lukkoon!

11.3.2018

Tenavat täyttivät eilen jo kolme viikkoa! Pesälaatikko alkoi käydä pieneksi ja pesue muuttikin viikonlopun kunniaksi pentuaitaukseen, jossa on tilaa temmeltää.

Kaikista pennuista otettu uusia kuvia, jotka lisätty kunkin omalle sivulle. Lisää kuvia löydät pentueen Facebook-kansiosta.

5.3.2018

Menneenä viikonloppuna oltiin kissanäyttelyssä Siuntiossa.

3.3.2018
CH FI*Cherrytail's Beowulf EX1, CACIB
Sof`ja Nevskaja Radost EX1

4.3.2018
Sof`ja Nevskaja Radost EX1

25.2.2018

Kissalan ensimmäinen pentue, viisi täydellistä pikkukissaa, näki päivänvalon 17.2.2018. Sylvi on ollut täydellinen äiti pienille, jotka kasvavat jo kohisten.

Pentujen viralliset nimet ovat vielä mietinnässä, joten toistaiseksi mennään ns. "työnimillä".

Pentueelle luotu nyt myös oma sivu: A-pentue

5.2.2018

Uskomattoman hieno viikonloppu takana Porissa Satakissan näyttelyssä!

Lauantai 3.2.2018
FI*Cherrytail's Beowulf EX1, CAC - valmistui Championiksi
Sof`ja Nevskaja Radost EX1, NOM, Best in Show

Sunnuntai 4.2.2018
FI*Cherrytail's Beowulf EX1, CACIB, BIV
Sof`ja Nevskaja Radost EX1, BIV

Sunnuntaina palkittiin myös Satakissan Vuoden kissat menneeltä vuodelta 2017:
Cherrytail's Beowulf "Bono" palkittiin kategorian 2 toiseksi parhaana nuorena.
Cherrytail's Xalvadora "Elsa" palkittiin kategorian 2 kolmanneksi parhaana aikuisena naaraana.

30.1.2018
Tammikuun kuulumisia

Kissalassamme aletaan elää jännittäviä hetkiä, kun ensimmäisen pentueen syntymä lähestyy. Sylvin pentujen odotettu syntymäaika on viikon 7 lopulla/viikon 8 alulla. Mammakissa alkaa voida jo aika paksusti.

Kissalamme uros Bono sai neidon vierailulle viime viikolla. Kaunis kilpparineiti Cherrytail's Mexican Girl kävi luonamme treffeillä ja nyt toivotaan, että treffit tuottivat tulosta!

Olimme kissanäyttelyssä Lahdessa 27.-28.1. Elsan ja Sansan kanssa:
FI*Cherrytail's Xalvadora "Elsa" sai molempina päivinä sertifikaatin (CAGCIB)
Sof`ja Nevskaja Radost "Sansa" oli molempina päivinä EX2.

Sylvi 28.1.2018

Tammitreffit

Elsa @ SUROK 28.1.2018

12.12.2017

Joulukuisena viikonloppuna 9.-10.12.2017 lähdimme kissanäyttelyyn Riikaan. Näyttely sujui yli odotusten! FI*Cherrytail's Xalvadora "Elsa" valmistui 9.12.2017 International Championiksi ja oli tuomarin paras naaras seitsemän hienon naaraan joukosta! 10.12.2017 Elsa sai sertifikaatin (CAGCIB).

Kissalamme tuorein prinsessa Sof`ja Nevskaja Radost "Sansa" sai ylistävät arvostelut molempina päivinä ja oli molempina päivinä myös tuomarin paras pentu!

28.11.2017
TUROK:n näyttelyssä Turun messukeskuksessa viikonloppuna 25.-26.11.2017 Sof`ja Nevskaja Radost "Sansa" sai paljon kehuja ja oli hienosti molempina päivinä EX1, BIV (=värin paras). FI*Cherrytail's Xenia "Sylvi" osallistui mittelöihin sunnuntaina ja sai sertifikaatin (CAGCIB).

21.11.2017

Marraskuisena viikonloppuna 18.-19.11. kävimme näyttelyssä Tallinnassa. FI*Cherrytail's Xenia "Sylvi" valmistui 18.11.2017 International Championiksi ja oli tuomarin paras! Sunnuntaina tuloksena oli EX1, CAGCIB.

Sof´ja Nevskaja Radost "Sansa" oli myös mukana reissussa. Sansalla molempina päivinä tuloksena EX1.

16.11.2017
URK:n näyttelyssä Helsingin messukeskuksessa 11.11. CH FI*Cherrytail's Xenia "Sylvi" EX1, CACIB ja kissalamme uusin tulokas Sof`ja Nevskaja Radost "Sansa" EX1. TP-valinnoissa käytiin tiukka kisa, mutta lopulta Sansa jäi toiseksi.

22.10.2017
Kuluneella viikolla kissalamme kolli FI*Cherrytail's Beowulf (ns 24) vietti syystreffejä Minoon-kissalan IC FI*Cherrytail´s WonderGirl (f 24) kanssa. Peukut pystyyn, että jouluna saadaan pieniä tuhisijoita Minoon-kissalaan.

6.9.2017
PIROK:n tuplanäyttelyssä 2.9.2017 Ylöjärvellä CH FI*Cherrytail's Xalvadora "Elsa" 2x EX1, 2x CACIB ja 2x BIV.